Skip to content
Bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 12:00 via 085-2731500

Voor wie is budgetbeheer?

Budgetbeheer is er voor iedereen die moeite heeft om goed met geld om te gaan. Dit kan het geval zijn bij wisselende of weinig inkomsten, schuldenproblematiek of bij mensen met psychische problemen.

Hoe werkt budgetbeheer?

Eerst komen wij bij u voor een intakegesprek om uw financiële zaken door te nemen. Samen met u wordt een overeenkomst getekend. Er wordt een bankrekening geopend op uw naam waar voortaan al uw inkomen op gestort moet worden. BRITT Helpt zal uw inkomensvertrekkers aanschrijven. Wij maken voor u een budgetplan dat wij naar u toe sturen. Elke week krijgt u een afgesproken bedrag aan leefgeld. Ook zullen wij alle instanties aanschrijven om het postadres te wijzigen, zodat wij adequaat en direct kunnen handelen als dat nodig mocht zijn.Pakketten

Budgetbeheer / Budgetcoaching

* Budgetbeheer Basis

In dit pakket zorgen wij ervoor dat:

  • uw vaste lasten betaald worden,
  • u elke week een vast bedrag aan leefgeld ontvangt
  • het postadres bij instanties gewijzigd wordt.
  • Losse betalingen kunnen ook door ons worden uitgevoerd.

Wat doen wij niet:

  • Schuldenregelingen treffen
  • Belasting aangifte
  • Kwijtscheldingen aanvragen
  • Toeslagen aanvragen / wijzigen

* Budgetbeheer extra

In dit pakket bieden wij zowel de diensten welke beschreven staan in het pakket Budgetbeheer Basis als het aanvragen van uitkeringen, schuldregelingen en toeslagen aan. Desgewenst verzorgen wij voor u de belastingaangifte.

 

* Budget Coaching

Zeker in deze tijd komen financiële problemen vaker voor dan u denkt. Dat geldt niet alleen voor mensen met een minimum inkomen, maar óók voor tweeverdieners of gezinnen met een boven modaal inkomen. Er gaat vaak meer geld van de betaalrekening dan dat er op komt. Voordat u het weet wordt het gat groter en groter, u heeft geen idee waar het geld naartoe gaat. U raakt het overzicht kwijt.

Elke particulier, zelfstandig ondernemer of instelling kan een budgetcoach inschakelen. Eigenlijk iedereen die behoefte heeft aan professionele hulp bij financiële achterstanden, kan gebruik maken van deze diensten.

Om financieel stabiel te zijn is een goed overzicht erg belangrijk. Een helpende hand hierbij kan vaak erg handig zijn. Een Budgetcoach kan u deze helpende hand bieden. De Budgetcoach helpt u door duidelijkheid te verschaffen in uw financiële situatie en oplossingen aan te bieden, om uw financiële touwtjes (weer) in handen te krijgen.

Wat kost budgetbeheer/budgetcoaching?

Budgetbeheer Basis :

intake: € 450,00
p.m.: € 91,05

Budgetbeheer Extra :

intake: € 450,00
p.m.: € 125,53

Budgetcoaching

intake: € 450,00
p.m.: € 60,00

Wat zijn de voorwaarden?

Als u schulden heeft is het vaak niet mogelijk om de kosten van het Budgetbeheer te betalen. In dit geval zullen de kosten van het Budgetbeheer door een externe partij betaald moeten worden. Dit kan uw gemeente zijn of bijvoorbeeld familie. Heeft u geen schulden dan moeten de kosten vanuit uw budget betaald worden.

Voor ouders en familieleden

Bent u als ouder of als ander familielid bewindvoerder, curator of mentor en ziet u op tegen de financiële- en administratieve rompslomp die het beheer van de financiën met zich meebrengt? In dat geval is Britt Helpt graag bereid om u deze zorgen uit handen te nemen en te zorgen voor een goede administratie.

Back To Top