Skip to content
Bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 12:00 via 085-2731500

De Schaamte voorbij, Jij bent niet de enige in een schuldensituatie!

Ruim 1 op de 6 Nederlanders (17,2 procent) heeft schulden. Bij tussen de 373.00 en 531.000 huishoudens is sprake van problematische schulden.

Jongeren, ouderen, hoger opgeleiden en huiseigenaren komen steeds vaker in de problemen.

Ondanks deze cijfers ligt er nog een groot taboe op het hebben van schulden, met name hoe de omgeving voor jouw gevoel naar jou kijkt.

Er wordt vaak gedacht dat jij:

“Blijkbaar niet om kunt gaan met geld en kun jij jezelf niet beheersen in het doen van onverstandige uitgaven “

Daardoor worden het hebben van schulden niet besproken en kom je verder, en blijf je langer in deze schuldensituatie.
Financiële problemen beschouwen als eigen schuld (dikke bult) is wel erg kort door de bocht. Er zijn legio situaties die ervoor zorgen dat jij in deze situatie bent beland. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de financiële gevolgen van:

  • Scheiding
  • Verlies van werk
  • Studieschuld
  • Verslaving
  • Gezondheidsproblemen

Dit zijn maar een paar voorbeelden, er zijn er vast nog meer. En, natuurlijk er zijn ook situaties waar jij jezelf schuldig aan gemaakt hebt. Wellicht toch te vaak die leuke dingen gekocht, of te vaak online een betaalde game gespeelt of…….

Maar waar het omgaat is dat de financiële problemen worden aangepakt en er niet gewezen wordt naar wat er allemaal verkeerd is gegaan. Het gaat er uiteindelijk om, dat jij weer financieel kunt gaan ademhalen. En er een balans is ontstaan tussen inkomsten (geld) en uitgaven (eten).

Back To Top